Η νέα μη επεμβατική αντιμετώπιση όζων θυρεοειδή με την ρομποτική μέθοδο Echopulse

Oι καλοήθεις όζοι του θυρεοειδούς αποτελούν ένα ιδιαίτερα συχνό πρόβλημα που όταν το μέγεθός τους αυξάνεται σημαντικά ενδέχεται να ταλαιπωρούν τον ασθενή, ο οποίος βιώνει τοπικά συμπτώματα, όπως δυσκολία στην κατάποση ή την αναπνοή. Σήμερα, χάρη στην πρωτοποριακή μέθοδο θεραπευτικού υπέρηχου Echopulse, οι ασθενείς μπορούν να απαλλαγούν από τα ενοχλητικά συμπτώματα, χωρίς να χρειαστεί να υποβληθούν σε χειρουργείο.

Η θεραπεία είναι απόλυτα ασφαλής και από τις κλινικές μελέτες επιβεβαιώνεται η εντυπωσιακή αποτελεσματικότητά της, υπό την προϋπόθεση ότι εφαρμόζεται μόνο για την αντιμετώπιση καλόηθων όζων.

Ο Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Οξφόρδης (D.Phil.), κ. Κωνσταντίνος Μανωλόπουλος μας ενημερώνει αναλυτικά για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε αναφορικά με την μη επεμβατική θεραπεία όζων θυρεοειδή με τη βοήθεια του θεραπευτικού υπέρηχου Echopulse, χωρίς χειρουργείο, νάρκωση και ουλές.

Τι είναι η μέθοδος Echopulse;

Η μέθοδος Echopulse βασίζεται στο θεραπευτικό υπέρηχο που έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς για τη θεραπεία όγκων για πολλά χρόνια. Πρόκειται για μια εντελώς μη-επεμβατική μέθοδο για τη θεραπεία των όζων θυρεοειδή. Κατά τη θεραπεία, πολλαπλές δέσμες υπερήχου από διαφορετικές κατευθύνσεις συγκεντρώνονται στον όζο-στόχο. Ως αποτέλεσμα έχει την γρήγορη αύξηση της θερμοκρασίας στον ιστό του όζου και τελικά τη συρρίκνωση αυτού.

Διαβάστε περισσότερα στο onlarissa.gr.

Leave a reply