Παιδικός Διαβήτης Τύπου 1: Όσα πρέπει να ξέρετε

Για πολλούς γονείς η διάγνωση Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 στο παιδί τους οδηγεί σε πολλά ερωτήματα, στεναχώρια και άγχος για το μέλλον. Και όμως, με σωστή πληροφόρηση, καθοδήγηση και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, η διάγνωση αυτή δεν χρειάζεται να αποτελεί εμπόδιο στην ανάπτυξη και τη ζωή του παιδιού, γενικότερα.

Τι είναι ο Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου 1

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου 1, ή παιδικός/νεανικός διαβήτης, είναι μια νόσος όπου το σώμα του παιδιού δεν παράγει πλέον μια σημαντική ορμόνη, την ινσουλίνη. Πρόκειται για αυτοάνοσο νόσημα, καθώς τα κύτταρα που παράγουν την ινσουλίνη στο πάγκρεας καταστρέφονται κατά λάθος από αντισώματα που παράγει το ίδιο το σώμα. Το τι ακριβώς προκαλεί τον παιδικό διαβήτη τύπου 1 είναι άγνωστο.

Όταν δεν υπάρχει πια ινσουλίνη στο σώμα του παιδιού, το σάκχαρο (γλυκόζη) αρχίζει να συσσωρεύεται στην κυκλοφορία του αίματος, προκαλώντας τα τυπικά συμπτώματα του διαβήτη τύπου 1. Τα συμπτώματα αναπτύσσονται συνήθως γρήγορα και μπορεί να περιλαμβάνουν αυξημένο αίσθημα δίψας, πολυουρία, αίσθημα πείνας, ανεξήγητη απώλεια βάρους, κόπωση και αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού.

Διαβάστε περισσότερα στο ivfnews.gr.

Leave a reply