Πρωτοποριακή αντιμετώπιση όζων θυρεοειδή χωρίς χειρουργείο

Oι καλοήθεις όζοι του θυρεοειδούς αποτελούν ένα ιδιαίτερα συχνό πρόβλημα που όταν το μέγεθός τους αυξάνεται σημαντικά ενδέχεται να ταλαιπωρούν τον ασθενή, ο οποίος βιώνει τοπικά συμπτώματα, όπως δυσκολία στην κατάποση ή την αναπνοή.

Σήμερα, χάρη στην πρωτοποριακή μέθοδο θεραπευτικού υπέρηχου Echopulse, οι ασθενείς μπορούν να απαλλαγούν από τα ενοχλητικά συμπτώματα, χωρίς να χρειαστεί να υποβληθούν σε χειρουργείο.

Η θεραπεία είναι απόλυτα ασφαλής και από τις κλινικές μελέτες επιβεβαιώνεται η εντυπωσιακή αποτελεσματικότητά της, υπό την προϋπόθεση ότι εφαρμόζεται μόνο για την αντιμετώπιση καλόηθων όζων.

Ο Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Οξφόρδης (D.Phil.), κ. Κωνσταντίνος Μανωλόπουλος μας ενημερώνει αναλυτικά για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε αναφορικά με την μη επεμβατική θεραπεία όζων θυρεοειδή με τη βοήθεια του θεραπευτικού υπέρηχου Echopulse, χωρίς χειρουργείο, νάρκωση και ουλές.

Τι είναι η μέθοδος Echopulse;

Η μέθοδος Echopulse βασίζεται στο θεραπευτικό υπέρηχο που έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς για τη θεραπεία όγκων για πολλά χρόνια. Πρόκειται για μια εντελώς μη-επεμβατική μέθοδο για τη θεραπεία των όζων θυρεοειδή. Κατά τη θεραπεία, πολλαπλές δέσμες υπερήχου από διαφορετικές κατευθύνσεις συγκεντρώνονται στον όζο-στόχο. Ως αποτέλεσμα έχει την γρήγορη αύξηση της θερμοκρασίας στον ιστό του όζου και τελικά τη συρρίκνωση αυτού.

Πότε χρησιμοποιείται η μέθοδος Echopulse;

Ο θεραπευτικός υπέρηχος Echopulse είναι κατάλληλος για τη θεραπεία καλοήθων όζων του θυρεοειδή ως εναλλακτική λύση στη χειρουργική επέμβαση. Ενδείκνυται όταν ο όζος είναι αρκετά μεγάλος ή αυξάνεται σταθερά σε μέγεθος, αν προκαλεί τοπικά συμπτώματα όπως στην κατάποση ή αναπνοή, ή αν υπάρχει θέμα αισθητικής στον λαιμό του ασθενή. Μπορεί επίσης να αντικαταστήσει τη θεραπεία με ραδιενεργό ιώδιο στις περιπτώσεις καλοήθων όζων που προκαλούν υπερθυρεοειδισμό.

Διαβάστε περισσότερα στο eleftheriaonline.gr.

Leave a reply