Πρωτοποριακή αντιμετώπιση όζων θυρεοειδή χωρίς χειρουργείο με θεραπευτικό υπέρηχο

Χωρίς χειρουργείο

  • Πρωτοποριακό σύστημα ρομποτικής ιατρικής
  • Ατραυματική θεραπεία χωρίς ουλές
  • Στους χώρους του ιατρείου μας

Γρήγορα και αποτελεσματικά

  • Διάρκεια θεραπείας 20 με 60 λεπτά
  • Προστασία του υγιή ιστού
  • Μείωση όγκου του όζου μέσα σε λίγους μήνες

Θεραπεία όζων του θυρεοειδή

  • Καλοήθεις όζοι θυρεοειδή
  • Όζοι που προκαλούν υπερθυρεοειδισμό

Πως γίνεται η θεραπεία των όζων χωρίς χειρουργείο;

Πριν τη θεραπεία είναι απαραίτητο να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο όζος να είναι κακοήθης. Αυτό γίνεται μέσω παρακέντησης/βιοψίας και, ανάλογα με τη περίπτωση, σπινθηρογραφήματος. Η όλη θεραπεία γίνεται στους χώρους του ιατρείου του Δρ. Κωνσταντίνου Μανωλόπουλου, διαρκεί συνήθως 20 με 60 λεπτά, δεν χρειάζεται νάρκωση και αφού ολοκληρωθεί η συνεδρία ο ασθενής μπορεί να συνεχίσει την ημέρα του κανονικά. Συνήθως μια συνεδρία είναι αρκετή. Ο υγιής ιστός γύρω από τον όζο διατηρείται και προστατεύεται κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής διαδικασίας, αποφεύγοντας τον υποθυρεοειδισμό που προκαλεί η ολική αφαίρεση του θυρεοειδή με χειρουργείο, ενώ το δέρμα δεν τραυματίζεται και δεν υπάρχουν ουλές.

Τι αποτέλεσμα μπορώ να περιμένω από τη θεραπεία;

Κλινικές μελέτες έχουν δείξει σημαντική μείωση του αρχικού όγκου του όζου, με τη μεγαλύτερη μείωση να επιτυγχάνεται μέσα στους πρώτους 6 μήνες από τη θεραπευτική συνεδρία. Η μείωση του όγκου συνεχίζεται όμως και για αρκετούς μήνες μετά. Οι συρρικνωμένοι όζοι μένουν σταθεροί μετά τη θεραπεία, με ένα πολύ μικρό ποσοστό μόνο να δείχνει μια ήπια αύξηση μεγέθους – που δεν είναι όμως κλινικά σημαντική. Οι κλινικές μελέτες έχουν δείξει σημαντική μείωση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με τους όζους του θυρεοειδή, όπως η τοπική ενόχληση και ευαισθησία και τα προβλήματα κατάποσης και αναπνοής.

Τι είναι ο θεραπευτικός υπέρηχος;

Ο θεραπευτικός υπέρηχος έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς για τη θεραπεία όγκων για πολλά χρόνια. Ο Δρ. Κωνσταντίνος Μανωλόπουλος προσφέρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την μη-επεμβατική αυτή μέθοδο για τη θεραπεία των όζων θυρεοειδή. Κατά τη θεραπεία, ο υπέρηχος συγκεντρώνεται σε μία δέσμη που φτάνει στο σημείο του όζου με υψηλή ένταση. Το αποτέλεσμα είναι ο ιστός του όζου να θερμαίνεται πολύ γρήγορα και να ξεκινά μια διαδικασία τήξης που συνεχίζεται και μετά το τέλος της συνεδρίας. Μελέτες έχουν δείξει σημαντική μείωση του όγκου των όζων τους πρώτους μήνες μετά τη θεραπεία.

Πότε χρησιμοποιείται ο θεραπευτικός υπέρηχος;

Ο θεραπευτικός υπέρηχος είναι κατάλληλος για τη θεραπεία καλοήθων όζων του θυρεοειδή ως εναλλακτική λύση στη χειρουργική επέμβαση. Ενδείκνυται όταν ο όζος είναι αρκετά μεγάλος ή αυξάνεται σταθερά σε μέγεθος, αν προκαλεί τοπικά συμπτώματα στην κατάποση ή αναπνοή, ή αν υπάρχει θέμα αισθητικής στον λαιμό του ασθενή. Μπορεί επίσης να αντικαταστήσει τη θεραπεία με ραδιενεργό ιώδιο στις περιπτώσεις καλοήθων όζων που προκαλούν υπερθυρεοειδισμό.

Υπάρχουν παρενέργειες από τη θεραπεία;

Καθώς η θεραπεία βασίζεται στον υπέρηχο, δεν έχει σοβαρές παρενέργειες. Κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής συνεδρίας μπορεί κανείς να αισθανθεί ενόχληση ή πόνο στο σημείο του όζου όπου συγκεντρώνεται ο υπέρηχος. Υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί ερύθημα (κοκκινάδα) στο δέρμα στο σημείο της θεραπείας, που είναι παροδικό. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να υπάρξει βραχνάδα μετά τη θεραπεία, που είναι επίσης παροδική. Οι κλινικές μελέτες έχουν δείξει πως όλες οι παρενέργειες είναι παροδικές και ήπιας μορφής, και πως ο θεραπευτικός υπέρηχος για την αντιμετώπιση των όζων θυρεοειδή είναι απολύτως ασφαλής.

Ενημερωθείτε για τις δυνατότητες του πρώτου συστήματος θεραπευτικού υπέρηχου Echopulse στην Ελλάδα από τον Δρ. Κωνσταντίνο Μανωλόπουλο